VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Röda Korset vill alltid göra något extra

Röda Korset vill med medkänsla ge något extra till dem som behöver.

– Våra insatser är väldigt uppskattade. Det känns bra att få betyda något för någon och ge en extra guldkant på deras dag, säger Angelica Forsström.

Röda Korsets arbetsgrupper i Hällestad och Finspång är nu i en och samma krets.

– Vi är i en föryngringsprocess och tror att vi är starkare tillsammans. För egen del kom jag med för sju år sedan. Jag blev inbjuden av en granne och ganska snart satt jag i styrelsen, berättar Angelica Forsström.

Ursula Hass kom med så sent som i våras och gillar verkligen att vara en del av föreningslivet.

– Jag var ganska nyinflyttad här och tänkte att Röda Korset kunde vara ett sammanhang där jag kunde hitta likasinnade med hjärtat på rätta stället, säger Ursula.

Plats för nya möten
Varje år arrangeras en lång rad egna projekt, och tillsammans med andra föreningar, för att stötta, integrera och ge tillfällen till nya möten mellan människor.
Ursula och Angelica nämner bland annat nätverkspromenader, brödförsäljning på Hellsté marken och vårmarknader. Under pandemin var man också med och hjälpte till med matinköp och agerade värdar vid covid-vaccinationen. Genom Röda Korset finns också möjligheten att förkovra sig i olika kurser.

– Vi arrangerar även quiz med livemusik på Hällestads äldreboende, där vi också överraskar med tårta med jämna mellanrum. Vi är också glada att samarbeta med Finspångs Gymnastikförenings i deras satsning på gymnastik i Hällestad skola, säger Angelica.

Björn Hellström arbetar i Röda Korsets grupp för krisberedskap.

– Vi har ett antal uppsamlingsplatser vid kris, bland annat i Bokastugan, Ljusfallshammar och vid Sonstorp IK:s föreningslokaler med mobila elverk, filtar, kaminer, matförråd och ett antal sängplatser i händelse av längre period av utslagen el, säger Björn.

Informationskväll
Under hösten arrangeras första hjälpen-utbildningar och Röda Korset flyttar dessutom till nya lokaler. Mer information om detta och mycket annat på träff för allmänheten torsdag 21 oktober (se faktaruta).

– Du måste inte bli medlem för att engagera dig. Om du vill kan du bara vara volontär vid särskilda evenemang som du brinner för. Varmt välkommen, säger Angelica.

KVÄLL MED INFORMATION OCH INSPIRATION!21 oktober 18.30 / Missionskyrkan i Finspång

Vad gör vi och hur kan du hjälpa till?
Fika / Besök av Mikkeller Running Club
För frågor och anmälan: Kersti Thorn 070-510 63 44 senast 20 oktober

Varmt välkommen!
rodakorset.se/finspang

Scroll to top