VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Samarbete är nyckeln till framgång för Tillväxt Finspång

– Det finns ett stort intresse för Tillväxt Finspång. Det är en viktig markering att näringslivet och kommunen gör något tillsammans, säger Kerstin Gustafsson om Tillväxt Finspång.

I förra numret av Fokus Finspång berättade Mats Rosander och Ulrika Jeansson om nya Tillväxt Finspång, vars främsta uppdrag är att utveckla och marknadsföra varumärket Finspång.

Nyfikenhet och delaktighet

Kerstin Gustafsson driver Städföretaget. Som nytillsatt ordförande i Företagarna Finspång är det en självklarhet att vara en del av Tillväxt Finspång.
– Vi är många som trivs med att verka och bo här, som vill Finspång väl och vill tänka positivt. Det finns en nyfikenhet och delaktighet över hur vi kan vara med att förändra, säger Kerstin.
Hon hoppas att fler upptäcker kommunen och flyttar hit.
– Jag tycker om Finspång och trivs med närheten till min familj och den vackra naturen. Det är klart att jag exempelvis skulle vilja ha fler butiker. Jag hoppas att den trenden vänder och att fler vågar satsa igen.

 

Vikten av ökad förståelse
Lantbrukaren Greger Arvidsson är ordförande i LRF:s kommun­grupp och ledamot i

Tillväxt Finspångs styrelse. Han trycker på vikten att dra åt samma håll och föreningen tillsätter en duktig ledare med många kontaktytor.
– Det handlar om ökad förståelse mellan näringslivet och kommunen för att få ett ännu bättre företagsklimat. Men för att visionen om att bli 30 000 invånare år 2035 ska bli verklighet tror jag att det främst är bra barnomsorg och skola som väger tyngst för att få fler att flytta till vår kommun, säger Greger.
Pontus Andersson, VD för Byggnads AB Andersson & Baggman, håller med Greger om att en ökad förståelse är en nyckel till framgång.
– För mig är Tillväxt Finspång en chans att vara med och utveckla näringslivet i ett nära samarbete med politiker och tjänstemän. Om vi kan hjälpas åt och göra varandras vardag lite smidigare tror jag automatiskt att det leder till utveckling, säger Pontus.
Bra förskola, skola och närhet till skog och mark ser han som stora fördelar med att bo i Finspång.
– Jag tycket att det är helt rätt att fortsätta att utveckla konceptet kring Arena Grosvad. Sedan är det en stor fördel att det är billigt att köpa hus och tomtmark här.

Filip Ewertsson

Har du frågor och vill veta mer om Tillväxt Finspång?
Gå in på tillvaxtfinspang.se

Scroll to top