VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

TG:s el erbjuder solel

Nu kan villaägare, företag, lantbrukare och föreningar installera solceller med lokala krafter.

– Solel är en riktigt bra affär, både för miljön och den egna plånboken, säger Tommy Stoltz-Björk på TG:s El.

I takt med en stadigt ökad förfrågan av solceller har TG:s El sett behovet av en storskalig satsning på solel. Ett förvärv av ett solelsbolag från Linköping har gett dem rätt kompetens för att utöka och erbjuda konkurrenskraftiga priser till privatpersoner, företag och föreningar.

– Vi är inga lycksökare. Vi har funnits på orten i 40 år. Nu är marknaden mogen och vi kan erbjuda riktigt bra anläggningar till ett vettigt pris, säger Tommy Stoltz-Björk, som är en av företagets delägare.

Billigare med grönt ROT
TG:s El har redan gjort en hel del solcellsinstallationer i kommunen, för Stora Coop Viberga och Bildningen för att nämna några. De erbjuder även installationer för villaägare, bostadsrättsföreningar och lantbrukare. Tidigare var investeringskostnaden ganska hög, men det nya gröna ROT-avdraget ger 15 procent rabatt på både material och arbetskostnad.

– För att installera solceller krävs rätt geografisk förutsättning, helst söderläge alternativt sydost- eller sydvästläge. Vi kan installera på både hus- och garagetak och även på tomten med markstativ. Är du intresserad är du välkommen att kontakta oss, säger VD och delägare Rickard Thormeyer.

Text Filip Ewertsson

Scroll to top