VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

TIB-Möbler i Ljusfallshammar firar 60-årsjubileum

TIB-Möbler har sålt möbler sedan 1958 och satt Ljusfallshammar på kartan.
– När jag säger att jag kommer från Ljusfallshammar brukar folk säga “jaha, det är där det finns ett stort möbelvaruhus”, säger familjeföre-tagets vd Leif Petersson.

Det var Leifs pappa Sture Petersson som 1958 startade ett sågverk. Sågat virke byttes mot möbler och Träindustribolaget, TIB-Möbler, var ett faktum. 1974 tog sonen Leif Petersson och frun Gunilla över verksamheten och på 1980-talet gick man tidigt med i kedjan Europamöbler (EM), som man tillhör än idag. Sågverket lades ned under 90-talet. Men möbelvaruhuset har stadigt fortsatt att växa. Originalhuset med fyra våningar vid Örebrovägen har byggts om och rymmer idag 6 000 kvadratmeter. Den senaste utbyggnationen gjordes 2002. Samma år utnämndes TIB-Möbler till årets EM-butik i Sverige och lokalt mottog Leif Petersson det prestigefyllda priset “Årets företagare”.

kunder från många ORTER

Sönerna Carl och Emil Petersson har varit med och jobbat på företaget så länge de kan minnas. Som småpojkar var de med sina föräldrar på möbelvaruhuset på helgerna och hjälpte till att servera kaffe till kunderna. Idag jobbar de, sedan många år, båda heltid på företaget.
– Visst, vårt företag ligger mitt på landet, men samtidigt har vi kunder från många orter och ungefär lika långt till både Norrköping, Linköping, Motala, Katrineholm och Örebro. Vår största kundkrets kommer fortfarande från Finspång och därefter från Norrköping och Svärtinge, säger Emil Petersson.
Det är inte helt ovanligt att vanan att handla möbler i Ljusfallshammar förs vidare till nya generationen.
– En del av våra kunder har själva följt med sina föräldrar hit som barn och återkommer nu när de själva blivit vuxna. Vår inriktning är inte att ha det enklaste och billigaste utbudet, utan slår hellre ett slag för god kvalitet som håller i längden. Vårt utbud passar olika åldrar och faser i livet. Allt från möbler till första boendet till lite dyrare premiumprodukter, säger Leif Petersson.

FRAMGÅNGSRECEPTET

Vad är då framgångsreceptet för att sälja möbler på samma plats i 60 år?
– Jag tror att vår framgång handlar om att vi har bra priser, att vi är generösa med vår service och erbjuder montering och hemtransport när det passar för våra kunder. Jobbet är som roligast när kunden gensvarar med ett tack för bra och smidig service, säger Emil Petersson.

ovanligt MÅNGA VISNINGSEX

Förutom kedjans ordinarie utbud av allt från bord, soffor, sängar, trädgårdsmöbler och inredning har TIB-Möbler även kompletterat utbudet med produkter som man själv gillar och det är något man märker att kunderna uppskattar. Några exempel är soffor och fåtöljer från svenska Bröderna Andersson och norska Brunstad samt kända sängvarumärken som Ekens och Jensen.
– En annan faktor som jag tror att våra kunder uppskattar är att vi har många visningsexemplar, fler än normalt i vår bransch. Vi tycker att det är viktigt att man får klämma och känna och provligga och provsitta. Det är något man inte kan uppfatta i en katalog eller via en webshop på nätet, säger Carl Petersson.

förlängd rea och fri frakt

För att uppmärksamma jubileumsåret förlänger möbelvaruhuset den generösa sommarrean och erbjuder också fri frakt, på en 8-milsradie, under hela året på köp för minst 5 000 kronor. Från och med september kommer man också att erbjuda kampanjpriser på månadens vara.
– Vi ser framåt och önskar att fortsätta att sälja många gedigna kvalitetsprodukter med lång livslängd, precis som vi alltid har gjort, säger Leif Petersson.

FILIP EWERTSSON

Scroll to top