VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Tystnad, tagning, action!

Filmspong på Kulturskolan ger unga chansen att skapa film. I sommar erbjuds både filmläger och en filmtävling!

Det råder ingen tvekan om att det är film som gäller i Filmspongs lokaler på ABF-husets andra våning (mittemot Mariagården). Väggarna pryds med gamla och nya film- affischer från golv till tak. I rummet direkt till vänster finns ett rekvisitaförråd och sminkbord med peruk som skvallrar om en lokal och modern version av Rödluvan. I nästa rum finns en stor green-screen för möjlighet att redigera in en annan bakgrund och i det stora rummet finns datorer, kamerautrustning och bakgrundsskärmar för produktion av stop-motionfilm.

Sedan 2019 är Filmspong en del av Kulturskolan och erbjuder filmskapande från grundskolan upp till gymnasiet på måndagar och torsdagar.

– Film är ett fantastiskt kreativt sätt att berätta en historia på. Idag är det lätt att göra en film direkt i sin mobiltelefon. Filmspong finns för att ge kunskap, inspiration och för att ha kul tillsammans, säger Jesper Karlsson som är verksamhetsansvarig.

Filmläger och tävling!

Under vecka 32 och 33 arrangeras filmlägret Moviemake 2020. Det kostnadsfria daglägret erbjuder rolig filmproduktion och gratis lunch under måndag till fredag med filmpremiär för närmsta familjemedlemmarna på aktuella fredagskvällar. Anmälningsblanketter finns att skriva ut på www.finspang.se/kulturskolan eller finns att hämta på Kulturhuset. Sista anmälningsdag 25 juni.

Under hela sommarlovet pågår också filmskapartävlingen ”Klappat och klart”, där alla tävlande bidrag får fribiljetter till Kulturhuset med chans att bli en av finalisterna inför publik och jury på Kulturhuset.

– Håll utkik för mer information om lägret och tävlings-regler för ”Klappat och klart” på vår sida på Youtube, Facebook och Instagram, säger Jesper.

Filip Ewertsson

Scroll to top