VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Ultraljud i Finspång med mobilt team

Satsningen på ett mobilt team som utför ultraljudsundersökning på Vårdcentrum Finspång är en del av konceptet Nära Vård.

En gång i månaden kommer en läkare och en biomedicinsk analytiker från Vrinnevisjukhuset i Norrköping för att utföra ultraljud på hjärtpatienter.

– De inbokade patienterna kommer genom remiss från läkare och ofta handlar besvären om hjärtsvikt eller misstänkta blåsljud. Senast idag uttryckte en av våra patienter hur skönt och smidigt det var att slippa att resa till Norrköping för undersökning. Den här satsningen underlättar patienternas vardag oerhört mycket, säger läkare Charlotta Andersson.

När Fokus Finspång kommer på besök är det Charlotta och kollegan Rebecca Lewis, biomedicinsk analytiker, som utgör dagens team på Vårdcentrum Finspång. De har med sig sin mobila utrustning och väntar in sin nästa patient. En torsdag i månaden finns teamet i Finspång för att hjälpa så många inbokade patienter som möjligt. Varje besök tar upp till 40 minuter.

– Vi trivs väldigt bra i de nya lokalerna, säger Rebecca och får medhåll av Charlotta:

Lokalerna på Vårdcentrum Finspång är moderna och fräscha. Nära Vård är ett bra koncept. Vi är glada att få chansen att hjälpa till även i Finspång, säger hon.

Text Moa Nilsson

Scroll to top