VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Uppskattat Öppet hus flyttas fram

På grund av rådande coronapandemi flyttas industriområdets Öppet hus till 25 september 2021.

Fokus Finspång träffar Lars Cederulf och Monika Lantz Skogh. Lars är projekt ledare och Monika är Tranfotens ledamot i projektgruppen för det återkommande och uppskattade Öppet hus ”innanför grindarna”. Sedan 1980 har industriområdet var fjärde år bjudit in en nyfiken allmänhet för att visa upp sin verksamhet.

– Det roligaste med Öppet hus är alla besökare som kommer. Det brukar landa på ungefär 6 000 besökare. Internt finns en stor vilja och stolthet att ställa upp för att visa upp sin arbetsplats, säger Lars, som bara missat en av tio tidigare Öppet huslördagar.

– Jag tror att många tycker att det är spännande att se industrin på nära håll för att uppleva och testa maskiner, säger Monika. Tema för nästa års event är miljö, teknisk nivå och produktion.

– Att tänka och arbeta hållbart kan idag vara en avgörande faktor i valet av ny arbetsplats. Vi är certifierade och jag vet att vårt hållbarhetsarbete är betydelsefullt för våra kunder, säger Monika.

Kunnande i världsklass
Eventet är självklart också ett utmärkt skyltfönster för att rekrytera nya medarbetare inom yrkeskategorier som just nu tillhör de mest efterfrågade på arbetsmarknaden.

– Det handlar om yrken som svetsare, CNC-operatörer, verktygsmakare och logistiker. Gäller även kvalificerade tekniker och övriga akademiker. På kommande Öppet hus kommer vi också att uppmärksamma våra viktiga lokala underleverantörer samt vårt samarbete med våra två gymnasieskolor, säger Monika.

Lars tror inte att den breda allmänheten riktigt förstår vilken stor och exklusiv kunskap som finns representerad bland medarbetarna på industriområdet.

– Det finns exempelvis ett kunnande i världsklass inom aluminium. Det finns en teknisk nivå som är högre än vad många känner till, säger Lars.

Föredrag – en av flera nyheter
En nyhet för nästa års Öppet hus är att man kommer att bjuda på intressanta föredrag under dagen.

– Sedan har vi en del andra nyheter på gång, men det avslöjar vi inte nu utan återkommer senare med det. Varmt välkomna till oss i september 2021, säger Lars hemlighetsfullt.

FILIP EWERTSSON

Scroll to top