VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

”Väldigt bra drag kring växlingarna”

”Väldigt bra drag kring växlingarna”
31 augusti är det dags för Kraftloppet, som med en kortare sträckning erbjuder riktigt bra drag och dessutom halva priset för ungdomslag.

Fokus Finspång träffar Robbin Kantarp, Stefan Gustafsson och Robert Skoog från Kraftloppets ledningsgrupp vid en av loppets växlingsstationer vid Bildningen. Förra årets nya bansträckning, där svängen till Sonstorp och Grytgöl togs bort, innebär ett kortare och mer koncentrerat lopp till tätorten.
– Det blev ett väldigt bra drag kring växlingarna. Jag tror att det gynnar vårt lopp med fler kortare sträckor på en mindre yta. Något som gör det lättare att få lag att anmäla sig och även smidigare för alla lag att få ihop logistiken längs banan, säger Robbin Kantarp.
Loppets sträckor är mellan 2,1 och 9 kilometer. Det är fritt fram att springa två sträckor för alla löpare i laget. Varje lag kan därför bestå av 5-10 löpare.

Halva priset för ungdomslag
Kraftloppet hoppas och önskar att fler ungdomslag vill uppleva loppet. Årets nyhet är därför att ungdomslag upp till 19 år erbjuds halva priset på anmälningsavgiften.

– Anmäl ditt lag redan innan 10 juni för bästa pris. Sedan är det bara att peppa lagkompisar och ge sig ut för att springa och komma i form till Kraftloppet. Kolla gärna in banprofilen på vår hemsida och provspring din sträcka, säger Robbin.
För egen del har både Robbin och Stefan traditionsenligt anmält företagslag från sin arbetsplats på Gränges.
– Det är en väldigt trevlig grej och kul att utmana en annan avdelning. Det är något vi verkligen kan rekommendera andra företag att göra, säger Stefan och Robbin är inte sen att fylla i:
– Självklart ska mitt lag vara bäst och slå Stefans lag som vi gjorde förra året.
För den som är sugen att springa med likasinnade erbjuder FAIK Friidrott löpträning på måndagar, torsdagar och lördagar. Mer information finns på deras hemsida. Kraftloppet arrangeras av FAIK Friidrott med funktionärer från övriga FAIK, Finspångs SOK, Sonstorps IK, Lotorps IF och Torstorps IF. Läs mer på www.kraftloppet.se.

Filip Ewertsson

Scroll to top