VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

”Vår labbavdelning är mycket proffsig”

Labbet på Vårdcentrum Finspång är regionens största vårdcentralslabb.
– Här analyseras flera tusen prover i veckan av en mycket kompetent arbetsgrupp, säger vårdenhetschef Johanna von Schéele.

Khalil Hazeemah är en av sex biomedicinska analytiker som tillsammans med två undersköterskor utgör labbet i Finspång. Han har arbetat i Finspång i sex år och har också 13 års erfarenhet i branschen i Syrien.

– Med vår avancerade utrustning kan vi ta de vanligaste proverna. I annat fall hänvisas patienten till Norrköping eller Linköping, säger Khalil.

Komplex verksamhet
Johanna von Schéele menar att verksamheten är mer komplex än vad många kanske tror.

– Det krävs en treårig akademisk utbildning för att bli biomedicinsk analytiker. Själva provtagningen tar oftast inte så lång tid, men däremot är det olika långa analysprocesser för att sedan ge patienten ett rätt och riktigt provsvar.

Vår labbavdelning är mycket proffsig och hjälper varandra för att på bästa sätt hjälpa våra patienter, säger Johanna.

 

Lyft för labbet
Det nya och fräscha lokalerna i Vårdcentrum Finspång innebar ett lyft för labbets verksamhet med fler provtagnings­hytter och en bättre fällbar stol för dem som önskar vid provtagningen.

– Många tycker att det är fräscht och fint. Det roligaste med yrket är att hjälpa patienterna att få rätt hjälp, säger Khalil.

Provtagning på labbet Vårdcentrum Finspång

1. Din provtagning måste ordineras av läkare eller sjuksköterska
2. Du bokar din tid via Mina sidor på www.1177.se eller ringer TeleQ 010-105 92 60
3. Vid besök anmäler du dig i självbetjäningstermi­nalen vid entrén eller ber om hjälp i receptionen, gå sedan till labbets väntrum (väntrum färg) så ropas du upp när det är din tur
5. Anmäl dig i receptionen vid inlämning av prover eller hämtning av provtagningsmaterial

Scroll to top