VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

”Verkligen goda möjligheter till lyckosam rehab”

Rehabmedicinska avdelningen på Vårdcentrum Finspång har hela Östergötland som upptagningsområde.

Avdelningen har plats för upp till åtta patienter som kommer från slutenvården, korttidsboenden eller direkt från hemmet. Patienten bör ha rehabpotential med utrymme för förbättring och en nivå av medicinisk stabilitet. Rehabiliteringen på plats pågår vanligtvis under två till åtta veckor.

– Just nu har vi fem patienter inskrivna hos oss. Det krävs att du som patient har en remiss och är mycket motiverad, för det är ett hårt jobb som väntar med fyra till fem timmar rehabträning per dag. Varje patient har individuellt mätbara målsättningar som revideras veckovis beroende på rehabiliteringens effekt, säger enhetschef  Tomas Gilliot.

Goda förutsättningar
Tomas är mycket tacksam till de goda förutsättningar som nu finns i de nya lokalerna med tillgång till eget gym, gruppträningsrum, träningskök och rehabträdgård. Den rehabmedicinska avdelningen innefattar fysioterapeuter, undersköterskor, arbetsterapeuter och sjuksköterskor. Avdelningen har dessutom ett nära samarbete med läkare från Universitetssjukhuset i Linköping som också finns på plats i Finspång en gång i veckan.

– Här finns verkligen goda möjligheter till en lyckosam rehabilitering. Så här långt har vi fått många positiva reaktioner från våra patienter, säger Tomas.

Scroll to top