VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Vuxenutbildningen har ställt om

Pandemin har skyndat på Vuxenutbildningens digitala utveckling. I över ett år har kurserna till största delen pågått digitalt.

När pandemiläget blev ett faktum under våren 2020 insåg lärarkåren på Vuxenutbildningen att de var tvungna att agera snabbt.

– Min allra första tanke var ”hur löser vi det här?”. Det tog ett tag innan vi fick fram chromebooks till eleverna och innan alla inblandade lärde oss det tekniska för att hålla lektioner på distans via datorerna, säger SFI-läraren Helene Nilsson.

Finns fördelar med digitala lektioner
Lektionerna anpassades till kortare pass och klasserna delades upp i mindre grupper för att kunna ge respektive elev så mycket uppmärksamhet som möjligt.

 

– Alla elever är inte bekväma med att prata under en digital lektion. Vi erbjuder därför även coronanpassade lektioner på plats med ett mindre antal elever. En fördel med de digitala lektioner är att även de elever som är lite krassliga eller som vabbar i bästa fall ändå kan delta, säger Maria Waleij som undervisar i matematik och svenska.

Längtar till normalläge
Trots att man löst situationen så bra man kunnat längtar både elever och lärare tillbaka ett normalläge med fysiska lektioner med alla fördelar som det trots allt innebär.

– Ja, så är det. Vi hoppas att läget lättar till hösten. Vi välkomnar nya elever till höstens kurser. Läs mer i annonsen nedan, avslutar Helena Hellström.

Text Filip Ewertsson

Scroll to top