VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Handelsbanken gillar och tror på Finspång

– Det finns en stor och intressant marknad i Finspång. Vi finns här idag och imorgon och våra kunder kan känna sig trygga med att vi finns kvar här, säger den nye kontorschefen Håkan Samuelsson. I 13 år har 37­åringen Håkan Samuelsson från Nyköping arbetat för Handelsbanken. Närmast kommer han från en tjänst som kontorschef på Handelsbanken i Järna.

– Jag ska erkänna att jag tidigare har tänkt att Finspång är en avfolkningsort. Men nu har bilden vänt. Jag vet att kommunen senaste åren har ökat i folkmängd. Jag har också upptäckt att det finns en stor drivkraft i ledningen av kommunen och bland finspångsbor, samt att det finns ett näringsliv med ett engagemang som jag inte upplevt någon annanstans där jag arbetat, säger Håkan som varit kontorschef i Finspång i tre månader.
”En plats att mötas

öga mot öga”

När Håkan tog steget in i bankvärlden fanns det flera goda skäl till att valet föll på just Handelsbanken.

– För oss i Handelsbanken är det kontoren som är banken. Många av våra konkurrenter ser mest sina kontor som en kostnad. Vi ser våra lokala kontor som en plats att möta våra kunder, öga mot öga. Från företagskunden med kredit­ förfrågningar och till unga vuxna som ska göra sin första bostadsaffär. Det handlar om att förstå kundens behov och känna till den lokala marknaden. Det blir svårt att göra via telefon på ett bankkontor i Stockholm, säger Håkan. Han påtalar också vikten av att inte sälja på kunder

produkter och tjänster som de egentligen inte behöver. Något som han tror skapar ett långsiktigt förtroende. – Jobbet är som allra roligast när jag får möjlighet att träffa kunderna ute hos dem. Se deras verklighet och se flera dimensioner av människan, mer än bara ett namn på ett papper hos oss på kontoret.

Samarbetspartner för Finns i Finspång

Både unga och äldre kunder sköter numera många av sina bankärenden smidigt via Internetbanken. En verklighet som också speglar det fysiska flödet på kontoret på Bergslagsvägen. Något som också märks i antalet anställda, som idag är fyra, samt i bankkontorets förändrade öppettider. Kontoret har öppet för spontana besök vardagar klockan 10.00 till 13.00, med längre öppettider på torsdagar till klockan 18.00. Övriga tider dagtid finns personalen tillgänglig för inbokade kundbesök och rådgivning. Banken fortsätter att erbjuda insättningar och uttag av kontanter vid automaten inne i Kristallen. Till hösten 2020 är Handelsbanken i Finspång en av flera samarbetspartners för mässan Finns i Finspång.

– För oss är det viktigt att synas och finnas representerade på lokala events. Det är ett bra sätt att nå ut till kunderna. Vi gillar och tror på Finspång, säger Håkan.

Filip Ewertsson

Scroll to top